sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Bilbao ensivaikutelma

Hola! Saavuttiin eilen Espanjaan joskus klo. 14 aikoihin. Iker (yhteyshenkilö) haki meidät kentältä. Maisema oli huikea kun laskeuduimme rinnettä alas ja kaupunki pilkotti suuressa laaksossa, pilvet roikkuivat yläpuolella ja vuoret ympäröivät joka puolella. Ja mikä parasta ei missään lunta!!

Asunto on aika magee! Odotin lähinnä jotai kellariluukkua johon meidät laitettaisiin asumaan, mutta ihan kunnon lukaali saatiin :) Sain oman huoneen, muut jakavat isomman huoneen. Meitä asuu samassa asunnossa 5, kaksi tyttöä on ollut täällä jo kuukauden verran.
Kun tavarat oli purettu, suunistettiin supermarkettiin ostamaan ilta -ja aamupalaa. Hintataso tuntui alhaiselta, kirjoitan siitä myöhemmin.
Iltapäivällä Iker vei meidät vanhaan kaupunkii pienelle turistikierrokselle. Talot oli vanhoja ja kadut kapeita, kahviloita ja pikku putiikeja on ihan vieri vieressä, ja ihmiset istuvat ja seisovat kaduilla juomassa kahvia tai olutta.
Käveltiin ympäriinsä, ja päätettiin poiketa parille. Yritin tilata siideriä, ja kävi ilmi ettei se ole täällä kovin yleistä, ja sitä saa ainoastaan tietyistä paikoista, ja se kuulemma poikkeaa aikalailla meille tutuista siidereistä. Saa nähdä sitten kun pääsee maistamaan :) Anyway sain eteeni jonkunlaista viiniä, about 12cl, ja se maksoi 1,70€. KELPAA
Täällä on normaalia että lounas syödään 14-15 aikoihin, ja päivällinen ilta yhdeksästä eteenpäin.. Joten lähdettiin syömään illallista klo 21. Vaellettiin taas vanhassa kaupungissa, ja löydettiin kivannäköinen paikka. Entrecoté pihvi (eikä siis ihan mikään 400 gramman) ranskalaisilla, maksoi 11€, ja pullo viiniä samanverran.

Tänään aurinko jo paistaa, ja käytiin tutustumassa työpaikkaan, eli siis Guggenheimin museoon. Osa henkilökunnasta puhuu heikkoa englantia, ja osa ei ollenkaan. Keittiömestari puhui hyvää englantia.. Ymmärtääkseni kyseessä on siis a la carte ravintola, ja vieressä myös kahvila. Aloitan työt tiistaina, joten kirjoitan myöhemmin lisää työpaikasta, kun tiedän enemmän :)
Nettiyhteyksissä ei kehumista, tänään ensimmäinen kerta kun pääsen! Tunnistain lievän nettiriippuvuuden oireita.. Hehheh.. Kuvien lisäämisessä ilmenee ongelmia, koitan selvittää :D Kirjoittelen taas kun pystyn! Adios! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti