keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Malo diá

Tänään ei ollut kovin hyvä päivä, ja nousin jo valmiiksi sängystä vähän väärällä jalalla. Sain aika huonosti nukuttua, koska joku soitti viulua melkein koko yön. Joten aamulla olin tosi väsynyt ja ehkä hienman kiukkuinen.
Kielikurssilla kerrattiin lähinnä eilisiä asioita, lisäksi opettelimme kuukaudet ja pronominit. Mielestäni olisi kannattavampaa opetella ammetteihimme liittyvää sanastoa, mutta ehkä kaikki aikanaan.
Saavuin työpaikalla hyvissä ajoin, klo 11 (työvuoro alkaa 11.30). Vartija antoi minulle kulkulupani ja   kipitin kiltisti pukukoppiin. Sain apua kaapin avaamiseen (pitää pyörittää numerosarja) ja kravatin solmimiseen. Enpä tullut ajatelleeksi että olisi hyödyllistä osata tehdä kravattisolmu kun lähtee ulkomaille vaihtoon! Nyt pitää vain muistaa etten enään avaa sitä, koska en osaa vieläkään solmia sitä itse.
Noh, seuraava ongelma muodostui siitä, että unohdin kulkuluvan kaappiin ja kerkesin läimäistä kaapin kiinni. Teoriassa kuvittelin osaavani avata sen itsekin, niinkuin Nerea opetti, mutta käytännössä se ei toiminutkaan niin. Kun olin tapellut kaapin kanssa kymmenisen minuuttia, aloin vaipua epätoivoon, joten soitin Teemulle joka oli jo päässyt yläkertaan keittiöön. Odotellessa apua, juuri sopivasti yksi mukava tiskari tuli pukuhuoneeseen ja elekielellä taas sain selvitetyksi mikä koodi on kyseessä, ja tattadaa kaappi aukesi heti! Muchos gracias amigo! Myöhemmin sain keittimestari Javierilta selkeämmät ohjeet kaapin avaamiseen, joten huomenna ei ehkä tarvitse varata erikseen aikaa sen kanssa tappelemiseen.

Kaappihässäkästä johtuen saavuin ravintolaan suunnilleen 10 minuuttia myöhässä, hain nopeasti varaston avaimet, ja eilisten ohjeiden mukaan lähdin noutamaan vesipulloja ja viinejä alakerrasta.
Paluumatkalla Nerea tuli samalla hissillä, ja heti ihmetteli miten vähän olin kerennyt tekemään. Selitin kaappihässäkän ja uskoakseni viesti meni perille..
Koitin kiriä menetetyn ajan umpeen, minkä seurauksena rikoin kahdesta viinipullosta korkit..
Onneksi itse viini ei mennyt piloille!

Loppupäivä sujui jotakuinkin saman kaavan mukaan kuin eilinen. Ymmärtääkseni Nerea selitti työvuoroni siten, että minulla olisi kuutena päivänä viikossa vuoro 11.30-17. Lisäksi perjantaisin ja lauantaisin normaali päivävuoron jälkeen tullaan tekemään vielä 20.30-00.00 iltavuoro.
Pyysin Ikeriä selvittämään onko mahdollista tehdä vain viisi vuoroa viikossa, koska kuusi vuoroa per viikko voi ottaa aika koville, varsinkin kun on nyt aluksi vielä lisänä se kielikurssi aamuisin. Vastausta odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti