maanantai 8. huhtikuuta 2013

Grandioso!

Buenos dias!
Nettiongelma ratkaistu! Asunnon alakerrassa on moderni nettikahvila :)
Eilen käveltiin koko poppoo vanhassa kaupungissa, Casco Viejo:ssa. Löydettiin kivannäköinen ravintola ja jäätiin pällistelemään menun hintoja; kolmen ruokalajin menu 15,50€ Ja siis siihenhän tietysti kuului juomat samaan..
Tarjoilija puhui hyvää englantia ja selitti meille menun, alku-, pää -ja jälkiruuissa oli kolme eri vaihtoehtoa. Itse valitsin alkuruuaksi sieniä ja parmankinkkua, pääruuaksi possun kyljyksiä ja jälkkäriksi vanukasta suklaakastikkeella, mums! 
Alkuruuat olivat koko menun isoimmat annokset, toisin kuin kotipuolessa. Ruokailu sujui suht nopeasti, ja ruuat saapuivat ajallaan. Jälkiruuan jälkeen tarjottiin kahvia tai teetä, teelista oli useamman sivun pituinen. Valitsin sokkona listalta ensimmäisen, joka osoittautui ihan kelpo valinnaksi, tosin ei mitään hajua mitä se sisälsi. Tee tarjottiin hiukan eri tavalla kuin Suomessa; kuppi tuli tyhjänä eteen ja mukana tuli pieni pannu, jossa oli sisäänrakennettu haudutusverkko. Mielestäni hyvä idea, kannatetaan. En suostu juomaan enään pussiteetä! 

Illemmalla lähdimme etsimään hiekkarantaa hiukan kauempaa, paikan nimi oli Plenzia. Se oli metrolinjan päätepysäkki, aikaa matkaan kului hieman alle puoli tuntia. Täytyy kyllä sanoa että kannatti vaivautua hiukan kauemmas, vaikkei nyt mitkään rantakelit olekaan. Paikka kyllä sai minut ainakin haukkomaan henkeä, korkeat kalliot kohosivat rantaviivan molemmin puolin, ikään kuin salatakseen hienon maiseman.

Täällä ei sunnuntaisin ole mitkään marketit tai vaatekaupat auki, joten jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Löysimme onneksi pienen tapasbaarin, jolla saimme murisevat mahamme hiljenemään. 
Itse painuin aikaisin pehkuihin, kun jäi ensimmäisenä yönä unet aika tiukille. Jet lag.. 

Tänään eli siis maanantaina lähdimme heti aamusta "pirteinä" hankkimaan metrokortit. Ne täytyi käydä tekemässä vähän samantapaisessa paikassa kun Suomessa on yhteispalvelupiste. Metrokortteihin otettiin naamakuvat ja tietysti henkilötiedot. Kuukauden ajan lataus maksoi jotakuinkin 32€, eli hiukan halvempaa kuin kotipuolessa. 
Tänään päästiin taas markettiin täydentämään ruokavarastoja, ei voi muuta sano kuin että halpaa on, viinipullo esimerkiksi 1,70€, WHOOT?! 
Ensimmäisen kerran uskaltauduttiin myös pieneen hedelmä/vihanneskauppaan. Sellaisia on melkein joka kulmassa, ja kaikki on tuoretta. 2kg mansikoita maksoi 2€, ja muut tuotteet olivat vielä halvempia.. Olisin voinut syödä varmaan koko laatikon kerralla, delicious!
Tämänpäivän suunnitelmat vielä auki, onneksi asuu kokkien kanssa niin voi olettaa saavansa ruokaa!
Kirjoittelen taas kun tulee asiaa, chao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti