perjantai 12. huhtikuuta 2013

O ooou

Nohuhhuh, eilen oli ihan tosi kiireinen päivä.. Kielikurssin jälkeen heti töihin, tosi monta isoa ryhmää kävi ja sai kyllä kipittää keittiön ja salin väliä ihan kunnolla. Eli siis olin eilen töissä 11.30-17.00 ja illalla tulin auttamaan vielä yhden ison tilauksen kanssa klo. 20.00-01.00. Jee..

Tilauksessa meni ensin aperitiivit terassille, jonka jälkeen 4 annoksen menu + jälkiruoka ja kahvit. Huhhuh.. Asioita tosin helpotti se että koko ryhmä puhui englantia. Ruokailutahti on onneksi täällä Espanjassa suht nopea, heti kun lautaset on tyhjät, blokataan kaikki pois. Sen jälkeen nopeasti uusi kattaus, ja uudet ruuat samantien ulos.
Kun asiakkaat vihdoin alkoivat hitaasti valua ulos ravintolasta, alkoi siivous.. Ja sitähän sitten riitti. Kun pöydät oli saatu tyhjennettyä, ne pestiin ja sitten katettiin kaikki taas valmiiksi seuraavaa päivää varten.

Viimeinen metro menee arkisin ymmärtääkseni 23.30, joten sain kyydin takaisin asunnolle. Täytyy kyllä myöntää että tuntee itsensä hiukan ulkopuoliseksi kun kaikki muut pälättää ties mitä espanjaksi.. Ymmärrän ainoastaan yksittäisiä sanoja, mutta ehkä sitä pikkuhiljaa sitten oppii lisää kun  kuulee espanjaa kuitenkin päivittäin.

Tänään kun menin töihin, siellä oli menossa jonkunlainen kahvikurssi, espanjaksi tietenkin. Opettelimme tekemään kuvioita maitovaahdolla cappucinoihin. Ensin kuumennettiin maito, ja lämpötila mitattiin tarkkaan. Sen jälkeen maitoa pyöriteltiin metallikannussa kunnes kuplat olivat kadonneet, jonka jälkeen muotoiltiin kuvio kahvin pinnalla kaatamalla maitovaahto tietyllä tavalla. Nyt pitäisi sitten meikäläiseltäkin sujua sydämmet ja lehtikuviot!
Kello yhden maissa Nerea sanoi minulle vaan "you can go, partyparty!" Joten lähdin kiitollisena kotiin. Huomenna odottaa taas rankka päivä päivä -ja iltavuoroineen.

Ei tätä ulkomaanvaihtoa kyllä lomaksi voi kutsua.. Tekemistä riittää, mutta eiköhän tähänkin totu kun on jonkun aikaa tehnyt!

Terkkuja sinne Suomeen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti